Dorohoi News Logo

Dorohoienii s-au alăturat campaniei la „Let`s Do It, România!”

Let`s Do It, Romania! - Dorohoi 2012_09

În acest an, peste 85 de ţări din întreaga lume vor organiza o zi de curăţenie generală, în perioada 24 martie - 25 septembrie.

România este pe harta mondială, iar Ziua de Curăţenie Naţională este 12 mai, zi în care vor mai face curăţenie şi Bulgaria, Republica Moldova şi Turcia. Acţiunea globală de curăţenie este organizată sub numele de „Let`s Do It, World!”, fiind iniţiată de comunitatea cu acelaşi nume, care cuprinde toate ţările în care a fost deja realizat proiectul “Let`s Do It!”.

La Dorohoi, în cadrul programului „Let`s Do It, România!” au fost organizate ieri, 12 mai, începând cu ora 9:00 mai multe acţiuni de strângere a deşeurilor.

Funcţionarii Primăriei Dorohoi împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Dorohoi şi mai mulţi tineri din organizaţia TSD Dorohoi au desfăşurat această acţiune pe păşunea Dealului Polonic unde s-au colectat aproximativ 200 de saci de deşeuri.

„Acţiunea a fost un succes şi am avut alături unităţile de învăţământ, care de fiecare dată sunt prezente la astfel de acţiuni care au ca scop protejarea mediului şi conştientizarea cetăţenilor pentru a nu arunca deşeurile la  întâmplare.”, a declarat în exclusivitate pentru Dorohoi News, ing. Lili Sulugiuc, organizator al acţiunii.

În acelaşi timp s-au organizat simultan acţiuni în zona fostei fabrici de cărămidă, plantaţia de pini de la ieşirea din oraş spre Suceava, în spatele cimitirului, păşunea pârâului Buhai, plantaţia de la ieşirea din oraş spre Botoşani şi zona Gorovei. (DorohoiNews.ro, Andrei B.)

Autor: DorohoiNews.ro

social
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web